XP boots 5 times before loading

  [DELETED] 08:40 23 Oct 2003
Locked

I am running Windows XP Professional with AMD 1.4GHz processor and 256 DDR ram. The machine started to re-boot up to 5 times before actually loading windows. I have stripped the machine of all hardware except CPU, memory and hard drive and it still has the problem. I then configured a spare hard drive to Windows ME and still had the same problem. I then changed the stick of memory for a new one and still no joy. Any suggestion at what else I can do please would be most appreciated.

  [DELETED] 09:13 23 Oct 2003

Have to tried repairing / reinstalling Windows?

Checked / swapped the PSU??

  [DELETED] 09:37 23 Oct 2003

Thanks for your reply. I was going to do that but when it did the same with my spare hard drive with Windows ME installed it threw me off the scent. I might still give it a go though, I have tried everything else. I can't think it would be processor or motherboard (although pigs might fly)

  [DELETED] 14:38 23 Oct 2003

Have just acquired a new PSU to try when I get home tonight. I am going to try this before attempting a repair on XP. Will post the result later.

  [DELETED] 17:04 23 Oct 2003

Fitted a new PSU and this has resolved the problem. Thanks for your help.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

How to watch the World Cup for free on TV and online

16 illustration tips for packaging

Best external graphics cards (eGPUs) for Mac

Les meilleurs antivirus pour Mac (2018)