No internet and no general drivers after OS instal

  OnkelMandel 16:44 07 Feb 2018
Locked

Hi,

I wanted to on install Ubuntu on my laptop on a clean harddisk. No backup Partitions or else. But I found out that not even a single device has been installed. No USB controller, no network. I thought 'ok, then I just install Windows 7 besides' to use it for downloading my ubuntu driver stuff.

Now the strange thing is that the Windows 7 OS has exact the same problem: No internet, no PCi controllers drivers, no generic drivers have automatically been installed. Manual reinstalling of any driver fails in Ubuntu and Windows.

It seems like two fresh systems that are totally unable to communicate with my hardware.

Does anyone have an idea what could have caused this?

  Fruit Bat /\0/\ 19:51 07 Feb 2018

Make and model of laptop?

  OnkelMandel 20:53 07 Feb 2018

Oh, sorry Lenovo ideapad110

  BRYNIT 21:16 07 Feb 2018

Go to the Lenovo web site and you should be able to download some of the drivers required.

  Jollyjohn 15:52 08 Feb 2018

Having looked at the Lenovo site there are only drivers for W10 - which is what the laptop came supplied with - This is probably why the drivers fail to install in W7.

I am surprised Ubuntu does not install even basic drivers, which version are you using? A download of the latest, burnt to dvd, and run as a "Live" system is worth trying.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Samsung Galaxy Book 2: Release date, price and specs

This First Man soundtrack vinyl cover art is exquisitely composed

How to watch Apple’s October 2018 iPad launch

Meilleurs VPN (2018)