Network adaptor very slow

  Prospero 11:32 25 Aug 2010
Locked

My Toshiba laptop (Windows 7)has suddenly become extremely slow connecting to the internet. It is fine on an Ethernet cable into the BT Home hub router. Device manager shows the network adaptor is working. When I try a speed test using speedtest.bbmax.co.uk it won't even run the ping test. The result is the same when using IE8 or Firefox browser. I have tried disabling and then enabling the network adaptor.
What should I try next?

  MAJ 13:03 25 Aug 2010

Assuming you're talking about an installed wireless card, rather than a USB wireless adapter, Prospero, it's possible the card is failing. Do you have a USB wireless adapter to try, see if the signal increases?

  Prospero 14:25 25 Aug 2010

Thanks MAJ. It looks as though you are right. I plugged in my D-link USB adaptor and it works. The built in Atheos AR5007EG adaptor seems to have failed.
Thanks again - Lanzaga

  Prospero 14:27 25 Aug 2010

p.s. Must remember I am Prospero on this forum!

  [email protected] 07:57 26 Aug 2010

Do you have a USB wireless adapter to try, see if the signal increases?

  onthelimit 09:46 26 Aug 2010

Suggest you read all the previous posts before duplicating advice.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Honor 9 Lite review

How Social Media has Propelled Political Graphic Design and Art in the Last Decade

The best kids apps for iPhone & iPad 2018

HomePod d’Apple : date de sortie, prix et fiche technique