Maxtor 40Gig Jumper settings

  Dearersteak 13:38 05 Oct 2003
Locked

Hi all!

ok, this should take to long, but basicly, i've just replaced my 12Gig slave with a 40gig maxtor slave. Now, i have set it into the bios which has detected it fine, but when i entre windows, windows (xp) is'nt detectiong it? Am i correct in thinking that XP should auto detect and do its magic for you!?

Now i have the jumpers set to what i belive is slave, but there some what confusing!....

Does this sound like a jumper problem!?

Thanks

  jimv7 13:48 05 Oct 2003

Control panel/administrative tools/computer management/disk management, right click on the the 40gb drive and format it, then windows will see it.

  soy 13:52 05 Oct 2003

Hi,

I'm not a computer techie or anything but I think you have to format the hard drive for Xp to recognise it. If you cant see the hard drive in 'My Computer'. Right Click 'My computer' and select 'Manage'.

Down the left hand pane, select 'Disk management'.
Is the hard drive recognised here? It may be called 'Disk 1'. If you can see it, try right clicking it and select 'Format' to reformat it into NTFS.

  Dearersteak 13:55 05 Oct 2003

Right, well, as both of you rightly said, its was under the disk manager, and i'm formating as i speak! so cheers for that! Thing is... i'm sure that onces befor, i installed a HD into a machine as a slave, and windows set it up automaticly for me... but now thinking about it, it might have all ready have been formated!

Thanks again!

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

AMD Radeon Adrenalin release date, new features, compatible graphics cards

Indie publisher Canongate’s top 10 book covers of 2017

New iMac Pro release date, UK price & specs rumours

Tablettes Amazon Fire : quel modèle choisir ?