Just installed xp and LAN coming up with error

  sharpe 23:11 06 May 2005
Locked

I have been using Actiontec router to connect our two comps. One has XP and the other had Windows 98SE on. The connection was fine no problem connecting both computers to the net (on broadband)

I decided to upgrade the older comp from 98SE to Windows XP and now when I try to connect the wireless card is failing to connect. (old comp is 333mhz, 384 Mb, 64Gb H/d. Windows XP went on in a clean install)

If I go to control panel and open Network Connections there are two icons.

One is the Wireless Card which states that "a wireless connection is unavailable" and the other is the LAN which states "Network Cable Unplugged" (and also names the wireless Card Realtec RTL8139 Family PCIF)

I have right clicked and tried to enable but each time when I do it fails and comes back with the above messages.

I have also right clicked each one, gone to properties and then configure and in each case the message "This device is working properly" is displayed.

The system worked fine prior to installing XP so now that I have XP on both machines why wont it function.

Any ideas guys??????

  LastChip 00:26 07 May 2005

It's probably the firewall blocking it. Turn it off and see if it then works.

If it does, turn the firewall back on again and it will probably self configure to allow access.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

AMD Radeon Adrenalin release date, new features, compatible graphics cards

8 brilliant character artists speaking at Pictoplasma 2018

iMac Pro release date, UK price & specs

Football : comment regarder la Ligue 1 en direct ?