AdAware suddenly became totally ineffective

  The Belarussian Mafia 19:37 12 Jun 2006
Locked

I've used AdAware & Spybot for years to good effect. However about 2 months ago AdAware stopped picking up spyware entirely - the result is now ALWAYS zero! I've reinstalled AdAware - no difference. Spybot still picks up plenty of nasties every time (as does ewido, which I also now use). Finally, I have only been getting the zero results on my laptop.

This one is totally wierding me out - so come on techies - impress me.

  GaT7 19:39 12 Jun 2006

You may be scanning the wrong drives/folders? G

  GaT7 19:40 12 Jun 2006

You could also try an uninstall/reinstall. G

  bluto1 19:42 12 Jun 2006

Crossbow is spot on.

  The Belarussian Mafia 19:49 12 Jun 2006

Thanks Crossbow7. Checking config now. (Already tried reinstalling.)

  The Belarussian Mafia 20:08 12 Jun 2006

Only got one partition, so can't be the wrong drive. However, I've spotted an anomily: I clicked the configuration icon, then the 'scanning' options button & noticed that 'Scan within archives' was unticked. As this is ticked on my main PC this could well be the problem - I'll report back in a few minutes after running a scan.

(I must have unticked this option in order to speed up scanning on my laptop, then forgotten about it. It looks like ALL the nasties must hide in archives - truly insidious.)

  The Belarussian Mafia 20:51 12 Jun 2006

Nothing found!! I'm still hopeful that it's fixed, though - maybe Spybot had cleaned everything recently. Will surf around & run AdAware again.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

AMD Radeon Adrenalin release date, new features, compatible graphics cards

Inside the iMac Pro - Apple's most powerful Mac yet

iMac Pro release date, UK price & specs

Comment nettoyer Windows et optimiser son PC gratuitement ?