Win 7 PCA Text

  rawprawn 22:18 12 Aug 2009
Locked

I have been dual booting Win 7 for a few months now, but I find the text on this forum slightly blurred. If I open My Documents it is crystal clear, and other web sites seem OK, although not perhaps as good as Vista.
Am I missing something, I have tried both with and without Compatibility, it seems to make no difference.

  Forum Editor 17:57 13 Aug 2009

is rendered by your browser - which one are you using?

  rawprawn 18:35 13 Aug 2009

Hi, when I made the comment I was using IE8. However I find the text much better using Firefox.
I generally prefer to use IE, is there a way to remedy this slight blur in Win 7?
I have pre ordered Windows 7 Home Premium, is this likely to produce better display than the evaluation edition.
Also I am dual booting Vista Home Premium, and Win 7 RC1. I get a much higher resolution in vista than win 7. Same graphics card obviously, I wonder why, any ideas?

  GaT7 01:07 14 Aug 2009

"I get a much higher resolution in vista than win 7"

You have a resolution/driver problem by the looks of it.

Are you running Win7 at your monitor's native resolution? G

  rawprawn 07:34 14 Aug 2009

Morning Crossbow7, Yes it's a laptop and only shows "Generic Non PNP Monitor on Standrd Graphic Adapter"
The resolution is set to the highest which is only 1024 * 768, whereas in Vista it shows as 1440 * 900.
I can't understand the discrepancy

  rawprawn 12:25 14 Aug 2009

Any help appreciated, Is this because I am dual booting? or some other reason. I have pre ordered Win 7, and I don't want this problem when I install the full release version.

  GaT7 12:36 14 Aug 2009

Afternoon rawprawn.

Yes, as I'd suspected your laptop isn't running at its native resolution in Win7 - the graphics adapter isn't being recognised & it's running on generic Windows drivers.

Are you able to update the graphics drivers via Device Manager in Win7. Worth a try.

What's the make & model number of your laptop please? Trying to determine what graphics it has, so this info will also suffice. G

  rawprawn 13:02 14 Aug 2009

I have updated graphics in device manager and it says the latest are installed.It is a Sony Vaio VGN-AR31E with NVDIA GeForce Go 7400 GPU installed
Thanks for your help.
RP

  rawprawn 13:45 14 Aug 2009

I have been to NVIDIA site, and I am again told that the diver is up to date and it recognised Win 7 system.

  sunnystaines 14:12 14 Aug 2009

we have same graphics in a sony it goes downhill if set above 1024 * 768

  rawprawn 14:21 14 Aug 2009

I'm sorry I don't understand, in Vista there is no problem at all set at 1440 * 900, but when I boot into W7 the highest available setting is 1024 * 768
which is causing the problem.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Best phone camera 2017

Stunning new film posters by Hattie Stewart, Joe Cruz & more

iPad Pro 10.5in (2017) review

28 astuces pour profiter au mieux de votre iPhone