wireless slowdown

  Green Army 13:09 29 Jul 2007
Locked

i have just installed a Netgear DG834GT with a Netgear WG111T usb adaptor. when i start the system up i have good internet connection speeds. but as the day goes on my connection the the net starts to struggle.
if i go on the routers setup page i still have a connection of 5.8MB down stream. between router and adaptor the connection is 108mb but net connection is real slow more like dial up speeds. the only way to get net speed back is restore backup settings every two to three hours and i have no idea what is causing this

my settings are

System Up Time 00:27:59
Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
WAN PPPoA 4608 5915 0 726 3298 00:27:12
LAN 10M/100M 439 0 0 77 0 00:27:57
WLAN 11M/54M 6461 5096 0 3365 833 00:27:55


ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 5592 kbps 443 kbps
Line Attenuation 38.0 db 22.5 db
Noise Margin 6.3 db 25.8 db

  Dipso 15:40 29 Jul 2007

It could be your noise margin dropping in the evening which would make your connection unstable.

In the stats you posted the downstream noise margin is 6.3db, see what it is when the speeds start to drop.

If you aren't around all the time this handy utility can monitor it for you click here

  Dipso 15:40 29 Jul 2007

Who is your ISP?

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Fujitsu Lifebook P727 laptop review

Best of the Grad Shows 2017: University of the West of England (UWE)

Best value Mac: Which is the best £1249 Mac to buy

Les meilleures GoPro 2017