wireless connection problems

  costlyspy 00:08 02 Oct 2007
Locked

I've had fitted a Buffalo wireless router with a desktop running XP connected via ethernet and a laptop running Vista connected via wireless.

The problem I've got is the connection keeps dropping (even though the router is stood next to the laptop) after about a minute. When i try to connect manually I get the message, "The wireless association failed because windows did not receive a response from the router or access point".

Is this my router playing up?

  ambra4 02:02 02 Oct 2007

The problem with Vista's new-fangled network stack

All this automatic tuning of the Vista network stack sounds great in theory

But the problem is that some clients don’t support TCP window scaling

Or don’t have it enabled.

Additionally, some firewall products also don’t support it.

If using McAffee uninstall and turn off IPV6

In either scenario, the result is dropped packets, which affects network performance horrendously

Your traffic is literally dropping into a black hole, never to be seen again.

Try this open up an Administrative Command Window

Right-click-Run as Administrator and type in the following command:

netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled

You may also need to type in:

netsh interface tcp set global rss=disabled

The changes take effect straight away, with no reboot needed.

You can also check this site

click here

  ambra4 17:01 23 Oct 2007

If you connection problem is solved tick box and click solved

  costlyspy 20:57 01 Jan 2008

Turned out to be the router

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

WPA2 hack: How secure is your Wi-Fi?

Add Depth Of Field to a photo using Tilt Shift Blur in Photoshop

iPhone tips & tricks

Les meilleures tablettes 2017