WinXP Pro sound card problem

  Spanish Johnny 15:15 24 Feb 2003
Locked

Somebody help me please, I've recently installed WinXP pro, I installed the sound card and it worked fine, until I re-booted, in Device Manager it reported that Windows could not load the device driver, it may be corrupted or missing! I've obtained the up to date driver from the manufacturers web-site, but still get the same result. Could the problem be the Mother Board? it is a Via Apollo KT266 and I've been reading on the net that the Via chip causes lots of problems. The sound card is a CMI8738/C3DX (PCI)

  « Ravin » 15:17 24 Feb 2003

try right clicking the sound card in device manager and choose uninstall and reboot. maybe when it gets detected this time the drivers will install properly.

  Spanish Johnny 15:26 24 Feb 2003

Tried that, still get the same problem on re-boot

  powerless 15:49 24 Feb 2003

In the control panel click "Add Hardware" and follow the instructions.

  Spanish Johnny 16:15 24 Feb 2003

To Powerless; did that, works fine until I have to reboot the Pc, then same message appears

  misery 19:17 24 Feb 2003

made contact with VIA website and downloaded the latest drivers for your mobo? This will normally clear the prob.

  Spanish Johnny 19:50 24 Feb 2003

To Misery, just downloaded the latest drivers for the mobo but it hasn't solved the problem

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

OnePlus 5 review

Alice Saey's mesmerising animation for Dutch singer Mark Lotterman

iPad Pro 10.5in (2017) review

Comment booster votre iPhone ?