Vertical Stripes Produced by Canon Scanner

  Scrivers 11:21 29 Jan 2011
Locked

My Canon Canoscan 4400F scanner has started to produce vertical (in the direction of scan) stripes. The stripes are just a slight discolouration. I've tried all the setting, especially resolution and I've tried updating the driver - all to no avail. Anyone advise on this one? I've had the scanner some time and use it extensively and it's been fine up to now.

Have a look at this site :-

click here

  100andthirty 11:38 29 Jan 2011

I suspect its a problem with the scanner head. If you're really lucky you might see dirt on the head which can be cleaned off.

I've had issues like this on scanners which were symptoms of failure.

However one other site reports success after running the calibration utility. Have you tried that?

  Scrivers 13:43 29 Jan 2011

Thanks for your response guys, and I really thought cleaning the heads would be the answer. I had the glass off before to clean the underside so it could have been that. In taking the scanner apart I found a series of mirrors, each one shorter than its previous one, until it reached a lens. I cleaned them all but to no avail. I still get the same set of lines. I've also done the calibration as you suggested. No luck. It looks like it has to be a new scanner. Not worth sending it to Canon I would think. Thanks for you help anyway

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

What is ransomware and how do I protect my PC from Petya?

Microsoft Surface Studio – the artist's hands-on review

Original iPhone review

Comment mettre à jour Kodi ?