USB - IDE problem

  Octoz 16:56 25 Nov 2006
Locked

AMD 2400+ 2Ghz
1GB RAM
Win XP pro
I have a USB IDE convertor to which I have attached a HDD.When plugged in receive a message that new hardware found. The disk is correctly identified and the message tells me that it is installed and ready to use.
On opening windows explorer the disk is nowhere to be seen and stops the boot sequence completing.
Device manager identifes a USB Mass storage device which is working. Any ideas as to what is wrong please?

  Technotiger 17:05 25 Nov 2006

Is this what you have, and can you not see the hdd in My Computer?


click here

  Fruit Bat /\0/\ 17:17 25 Nov 2006

Is the drive new?

HAs it been formatted?

right click My computer select Manage- storage - disk management
you should be able to see the drive and format it as required.

  Octoz 17:53 25 Nov 2006

Techno tiger: Yes to the first part and no to the second.

Fruitbat: It hasn't been formatted and disk managment can't see it either.

Thanks to both of you.

Any further ideas?
Should I replace one of my internal drives with the new one to format it or will this make no difference?

  Octoz 21:15 29 Nov 2006

Finally sorted this. I formatted the HDD (Thanks Fruitbat)Still not seen but then set jumper settings to Master. All up and running!

  Technotiger 21:18 29 Nov 2006

Great, thanks for the feedback.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Alienware 17 R4 2017 review

Interview: Camille Walala on her giant 3D installation inspired by childhood funfair visits

Best iPad buying guide 2017

Où regarder le British Open 2017 ?