USB Hub power

  iconoclast 14:28 12 Oct 2006
Locked

I have a 4 port USB 2.0 hub which has functioned well for many months. During that time, I have frequently connected and disconnected a web cam. When I plug the camera in now, I get an error message telling me that there is not enough power available through the hub to power it. Any reason why this has worked well in the past, but is causing a problem now?(nothing else has been connected/disconnected to the hub)

  DieSse 14:44 12 Oct 2006

It was probably always right on the borderline between enough power and not enough power. In such cases the smallest change in components either in the PC or the camera can cause it to slip to the wrong side of the borderline. Components (particularly those connected with power handling) do change slightly with age, and my guess is that that's all that's happened.

  DieSse 14:45 12 Oct 2006

PS - it could even be a change in one of the other devices attached to the hub - drawing a smidge more power, leaving not quite so much for the camera.

  iconoclast 14:58 12 Oct 2006

Thanks DieSse

  DieSse 15:25 12 Oct 2006

Of course another possibility is that the camera has developed a fault. Will it work when connected directly to a basic USB port, not via a hub?

  iconoclast 16:14 12 Oct 2006

It works OK on one of the basic USB ports so I suspect that, as you have said, the problem is a genuine loading one. Many thanks for your input

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

OnePlus 5 review

Alice Saey's mesmerising animation for Dutch singer Mark Lotterman

iPad Pro 10.5in (2017) review

Comment booster votre iPhone ?