System restore not working

  buck63 18:16 22 Mar 2005
Locked

My pc has been infected with the w32.serflog.c worm. Avg has removed it but system restore and windows update no longer work. It gives a message “system restore has been turned of by group policy. To turn on system restore contact your domain administrator.” I am logged on as an administrator but can't see how to correct this.
It is a home built system running xp home with sp2.
Has any one any suggestions?

  VoG II 18:21 22 Mar 2005

click here and look at 4. about changing the registry.

  rawprawn 18:25 22 Mar 2005

Go to All Programs/Accessories/System Tools/ system Restore/ System Restore Settings, make sure that Turn off System on all drives is not ticked. If it is untick then reboot.

  alnwrd 18:26 22 Mar 2005

Maybe system restore has been turned off. To check start run services.msc.
find the entry for system restore service and change to automatic.

  buck63 20:41 22 Mar 2005

i have tryed all the easy fixes and none of them work.it is to do with the group policy and i am unable to chang those settings eather.

  VoG II 21:41 28 Mar 2005

The required registry edit is in click here

Sorry it is not easy to follow (quotes of quotes of quotes) but easy to do.

  buck63 19:52 29 Mar 2005

thanks VoG I managed to find a fix on the microsoft web site though it took some finding.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

OnePlus 5 review

See the work of famous artists playing with toys

iPad Pro 10.5in (2017) review

Comment faire une capture d’écran sur un Mac ?