Survey:- Asus A7V333 with Onboard CMI Audio Chip

  Giggle n' Bits 10:11 27 Feb 2003
Locked

Has anyone had problems with, or got a problem with the Built in Audio chip on this motherboard.

I have had 2 of these board on the trot both with Identical problems relating to the Audio chip being faulty, seems to show more when a GeForce 4 AGP card is fitted.

Simple soloution, disable the jumper and buy a dedicated Sound Card.

Other thing you may notice it slow, or erratic CD/DVD drive operation, lack of eject and no line in BIOS for Enable/Onboard Audio.

Other Error is with the Manual rev for this motherboard is the ROM-SIP Jumper should be on Pin 1-2 NOT 2-3 the manual is a missprint.

Also a not listed in Manual, is a Jumper for Voltage settings, so you can manually set you own. Pin 1-2/2-3

Apart from these minor misshaps on this A7V333 board the board performs excellent and I still recommend it for AMD XP range CPU's.

  powerless 10:15 27 Feb 2003

Same board...

With Audigy card installed ;-)

  Giggle n' Bits 10:31 27 Feb 2003

Have you found this CMI audio chip problem also.

  powerless 10:46 27 Feb 2003

I noted "Survey"

So thought you were asking CMI or dedicated sound card.

  Giggle n' Bits 19:44 27 Feb 2003

had found problems with the CMI Audio Chip.

  AMD 4 ever 19:56 27 Feb 2003

used a few of these...no probs with sound as yet chip as yet!

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

WPA2 hack: How secure is your Wi-Fi?

HP’s new Surface Pro rival is designed specifically for Adobe-using designers and artists

Best kids apps for iPhone & iPad

Que faire si son iPhone ou iPad est tombé dans de l'eau ?