Strange Asus A7N8X motherboard problem

  User-42BE0B3A-FC75-4118-BB8E1390237F847E 20:22 17 Apr 2009
Locked

Until last night my PC (OS-XP Home SP3) appeared to behave normally.However, when I switched on today I saw a picture of inside a PC entitled A7N8X deluxe (my M/board is an Asus A7N8X2.0 - confirmed by Belarc Advisor). After a minute or 2, it defaulted to a POST test and then a female voice said "test successful; OS loading". The machine then appeared to behave normally after this but my system clock and Outlook calendar said 11.00pm on 31-12-01.
I reset the clock and proceeded normally.
On switching off then on later, the whole process repeated itself.
Does anyone have any ideas about what is happening and how to resolve the problem?

  johnnyrocker 20:26 17 Apr 2009

what have you tried so far by way of scans etc?



johnny

  brundle 20:27 17 Apr 2009

Your CMOS battery needs replacing, the BIOS defaults have come into effect.

  phono 21:34 17 Apr 2009

Have to agree with brundle's diagnosis.

brundle, phono
Thanks for replies.
The diagnosis makes a lot of sense. My CMOS battery has been losing time for a couple of weeks (a few minutes not a few years) and now, presumably, it has gone completely.
Once again, thanks for replies.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

WPA2 hack: How secure is your Wi-Fi?

Add Depth Of Field to a photo using Tilt Shift Blur in Photoshop

iPhone tips & tricks

Comment afficher des fichiers cachés sur Mac ?