Startup glitch - seems user.exe corrupted

  g0slp 07:01 01 Mar 2003
Locked

Running W98.
Trying to start 'puter thiis morning, starting sequence gets so far then hangs. Trying to restart in safe mode gets so far, then very quict screen flash say "user.exe corrupted - you need to reinstall windows".

I tried the WINDOWS/OPTIONS/CABS/SETUP route from the startup menu, but Scandisk gets to 5% and hangs too. (on "user.exe").

Any suggestions on overcoming this without a full reinstall gratefully received.

  Gongoozler 10:00 01 Mar 2003

g0slp, Microsoft think your Ddeml.dll file is missing or corrupted. Try this knowledgebase article http: //support.microsoft.com/?kbid=243372. (remove the space after the http: before pasting the link into your browser address window)

  g0slp 12:41 01 Mar 2003

Thanks very much for responding - I'll give that a try this afternoon & post back with the result.

(I'll try & trype properly too - lol)

Thanks again
g0slp

  g0slp 22:14 01 Mar 2003

Well, I tried Gongoozler's suggestion, & in normal circumstances it would, I think, have worked. However, in this case the problem was damaged segments of the HDD, although I'd had no warning. (Only discovered this as below).

I was able to remove the HDD & put it into another 'puter as an additional drive, then ran Scandisk on it. Fortunately I was able to get the HDD back into shape to work, & it's presently back in my machine. I back up regularly anyway, as a matter of course, but it'll be backup time at every shutdown until I get a new drive!

Hope this helps others in future.

Don't ya just LOVE these beasts........

Thanks again to Gongoozler.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Best phone camera 2017

Stunning new film posters by Hattie Stewart, Joe Cruz & more

iPad Pro 10.5in (2017) review

28 astuces pour profiter au mieux de votre iPhone