Sound Problems

  abolbridge 15:18 17 Aug 2008
Locked

Hi guys,

I'm working on this old machine for a friend of mine.

The machine is about 7 or 8 years old.

Specs:
HP Brio Case
350 Watt PSU
AMD 3000+ (Single Core)
DDR 512 MB
40 GB IDE Hard Drive
XP Pro (SP3)
PCI Wireless Card

I get XP installed on this machine (even though I think its a bad idea but he wanted it installed) and everything is fine but its internal sound drivers don't work and it doesn't show up in the Device Manager. Then I try an external sound card and that doesn't work.

I'm thinking that the motherboard is dieing or maybe since the case doesn't really keep the internal temp down that heat has damaged something?

Any ideas or suggestions?

  Gongoozler 15:30 17 Aug 2008

Are you sure that you've installed the correct sound drivers? Where did you get them from? Does the motherboard need the onboard sound to be enabled? If you can tell us what the motherboard is, we might be able to point you in the right direction.

  abolbridge 17:12 17 Aug 2008

Its a Biostar M7VIG

  Gongoozler 19:20 17 Aug 2008

The drivers for your motherboard, including the onboard sound are here. You can also download the motherboard manual which (on page 2-20) tells you how to enable or disable the onboard sound.

click here

  abolbridge 12:41 18 Aug 2008

ok cool I'll try that out tonight and see if that works.

Thanks

  Gongoozler 08:34 24 Aug 2008

Hi abolbridge. Did it work?

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Android Oreo News: Release Date & New Features

11 must-have iMessage stickers packs by Jean Jullian, Christoph Niemann, Jon Burgerman & more

iMac 21.5-inch (2017) review

Que faire en cas de vol ou perte de votre smartphone ?