Smart Engine cleared, now no IE

  onthelimit 11:16 10 Nov 2010
Locked

Friend picked up the above virus somehow. I followed the Bleeping Computer guide to the letter. Virus appears to have gone, but when trying to open IE8, can't connect. Emails send/receive OK and Skype shows as connected. Any ideas, please? (he doesn't have an alternative browser to try - I shall see him this pm and try Firefox)

  rdave13 11:38 10 Nov 2010

Try resetting TCP/IP stack; click here

  birdface 11:43 10 Nov 2010

Or maybe run the fixit on this.

click here

It does not work on W/7.

  onthelimit 11:48 10 Nov 2010

Thanks for the suggestions - I'll try them when I go there later.

  Woolwell 11:52 10 Nov 2010

Possibly a silly question but he hasn't got work offline accidentally ticked?

  onthelimit 12:19 10 Nov 2010

I don't think so. It was OK until the virus and subsequent removal.

  jimv7 12:44 10 Nov 2010

Open internet explorer, Tools/internet options/connections/lan settings/make sure there is a tick in 'automatically detect settings' and 'NO' tick in the 'proxy server box'

  onthelimit 12:47 10 Nov 2010

Thanks - something else for me to check when I go there later.

  onthelimit 14:29 10 Nov 2010

Yup - the proxy box was ticked. Must have been something the festering virus did! Thanks all.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Fujitsu Lifebook P727 laptop review

Microsoft Paint set to die after 32 years

Mac power user tips and hidden tricks

Comment désactiver la saisie intuitive et paramétrer votre clavier ?