Reinstalled XP but haven't got any sound

  Chris Webster 11:19 11 Sep 2009
Locked

Hi,

Reinstalled XP but haven't got any sound.

I've run Everset and PC Wizard to find out what the motherboard is so I can reinstall the drivers and these are the results,

Motherboard ID 09/21/2006-P4M800P7MB-6A7L6FK9C-00

Mainboard Foxconn P4M800P7MB

I've looked on the Foxconn website but I'm unsure which drivers I need to download for Win XP.

Regards, Chris.

  PO79 11:30 11 Sep 2009
  Jak_1 11:43 11 Sep 2009

All the info for your mobo inc sound drivers are here:

You need the Realtec AC97 driver available free from the realtec website. Simply download the latest and save to say 'My Documents' and install. That should solve the problem for you.

click here

Hope this all helps.

  Stuartli 15:45 11 Sep 2009

There are various Realtek AC 97 drivers, although the company seems to now concentrate only on updating high definition sound drivers.

The last "standard" Realtek driver (for most of its past chipsets) is A406.

By the way, you may need to Enable on-board/AC 97 sound again in the Bios.

  Chris Webster 23:06 11 Sep 2009

Is it the 'On-Board Audio Drivers' - 'Audio Drivers for 32bit' link on the website that I need?

Regards, Chris.

  Stuartli 23:59 11 Sep 2009

Yes.

  Chris Webster 20:23 16 Sep 2009

Thank you all for the help and info.

Sound has been restored.

Thanks, Chris.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Xiaomi Mi Mix 2 review

Halloween Photoshop & Illustrator tutorials: 20 step-by-step guides to creating spook-tacular…

iPhone X news: Release date, price, new features & specs

Comment créer, modifier et réinitialiser un compte Apple ?