RAM problem with new CPU (Q6600)

  gartoye 06:45 15 Jan 2008
Locked

Old Spec:
Cpu = Intel Duo E6300
Mobo = Gigabyte P965 Ds3 rev 1.1 Bios F12
RAM = Corsair Value Select 667 (x4 512MB)

New Components:
Cpu = Intel Q6600 (Go)
RAM = Geil Ultra Low Latency 800 (x4 1GB)

O/S= XP Home

Hi all

The plan was to fit the above components to provide a good platform for Vista later in the year. Since fitting the Q6600 I am unable to run any RAM in banks 0 & 1. Banks 3 & 4 accept the new RAM (& the old 667) but anything in banks 0 & 1 fails to boot.

I have the latest Bios revision which includes an upgrade to run the quad cpu, but have not increased my total amount of RAM & of course no longer have dual channels.

I really wanted to get away without having to buy a new Mobo, I am unable to refit the old cpu with the new RAM as it went in a PC I built as an Xmas gift for a family member.

As a result I have a box of Geil RAM sitting by the PC & 2 empty slots on the mobo.
I think my mobo may need replacing but really want to try to avoid this & all the hassle associated with reinstalling the O/S.

Anyone have any ideas? Any suggestions will be much appreciated.

I have run out of ideas to try, any help will be much appreciated, thanks.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Alienware 17 R4 2017 review

These brilliant Lego posters show just what children's imaginations are capable of

Mac power user tips and hidden tricks

Comment réinitialiser votre PC, ordinateur portable ou tablette Windows ?