prossesor help please

  FungusBoggieman 18:32 29 Jun 2009
Locked

hi peeps
my current prossesor is a p4 2.4 intel
i have been to my pcmakers web site and it says my pc will suport up to p4 3.0
the problem i have is i have aquired a working p4 2.8 intel prossesor i have in stalled it very carefully and put everthing back in place on my mother board, when i start up pc fans com on then go of pc turns of strait away doe not even boot to bios.
i have put the old p4 2.4 back in and pc runs fine

anyone know what the problem could be
thanks FB

  OTT_Buzzard 19:01 29 Jun 2009

Firstly, are you sure that the p4 2.8GHz CPU you got works? Can it be tested in a different computer?

and secondly, what motherboard (or make / model of PC) do you have?

There could be any number of things causing it, but in all likelyhood it will be one of three:

1. The CPU doesn't work
2. It is not compatible with your motherboard
3. There is a motherboard jumper setting or BIOS adjustment that needs making

  FungusBoggieman 19:42 29 Jun 2009

yes the p4 2.8 is working it works in the other pc fine
Motherboard Supplier MS-6577 v2.x

specs
click here

  DieSse 19:45 29 Jun 2009

The difference between your 2.4GHz and a 2.8GHz is so small it ain't worth the hassle.

It may also be that your 2.8 is a different type to the 2.4 and not compatible with your motherboard.

There are a number of different 2.8GHz processors, including a Dual core version.

  DieSse 19:54 29 Jun 2009

See here -

click here

If you've got a Prescott version, then your motherboard does not support it (only Williamette and Northwood versions).

  FungusBoggieman 19:58 29 Jun 2009

ok then thanks DieSse if the difference isnt that much i will scrap the idea thanks
worth a try

thanks FB

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Alienware 17 R4 2017 review

These brilliant Lego posters show just what children's imaginations are capable of

Mac power user tips and hidden tricks

Comment réinitialiser votre PC, ordinateur portable ou tablette Windows ?