PC Wont Boot

  Legslip 16:44 10 Apr 2015
Locked

I have a Pack Bell Imedia S3210 that will not start. Front screen says:

AMD data Change - Update New Data To DMI! PXE-E61 Media test failure, check cable PXE-MOF Exiting NVIDIA Boot Agent DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

I think it is either a BIOS or MBoard problem. When I go into the BIOS it asks where I want to boot from i.e HDrive but I don't think its seeing the drive. I have swopped HDrives but still same problem. If I put the Win 7 disk in it doesn't see that either. Have changed CMOS battery as well. Drivin me nuts!!! Any assistance?

  Nontek 17:21 10 Apr 2015

Try booting from the System Disc - make Dvd drive default startup drive.

  Legslip 21:15 10 Apr 2015

It's not seeing the CD drive either so won't boot from disk. It's as if the Mboard is not detecting SATA devices.

  bumpkin 21:25 10 Apr 2015

Does the drive show in bios main menu and also boot options.

  bumpkin 21:44 10 Apr 2015

Don't know your bios but could be worth checking that sata is enabled.

  Fruit Bat /\0/\ 22:32 10 Apr 2015

Try a new data cable to the sata drive.

  rdave13 23:13 10 Apr 2015

Try removing one stick of ram, if it still fails try the other one, or pairs if installed, to start with.

  Legslip 23:32 10 Apr 2015

Bios allows drive boot order selection but does not anywhere identify drive installed I.e. Master, WDidital etc. have tried new SATA cable. SATA is enabled.. Doesn't seem like. RAM issue but will do as suggestedRDave. Just strikes me that MBoard is not seeing SATA devices. Possibly something gone west on MBoard?

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Fujitsu Lifebook P727 laptop review

Microsoft Paint set to die after 32 years

Mac power user tips and hidden tricks

Comment désactiver la saisie intuitive et paramétrer votre clavier ?