pc wont boot !

  niknax 17:29 02 Aug 2003
Locked

i have just put a new heat sink & fan onto my 1.3 athlon chip. the pc gets as far as nothing !!!!
just all lights & fans! no op system Help please!!

  Jean-Luc Picard 17:41 02 Aug 2003

Double check that in installing your fan you hanen't disloged any componants especially your memory chips and graphics card.

  Forum Editor 17:44 02 Aug 2003

and you should also check that the IDE cable to the hard drive hasn't come loose.

Are you saying that the computer doesn't POST (Power On Self Test) either?

  niknax 17:52 02 Aug 2003

yes no post! everything else has been checked and is okay!

  Mysticnas 17:58 02 Aug 2003

nasty...

hmmm monitor lead plugged in?

  woodchip 17:59 02 Aug 2003

Is the power plug to motherboard pushed fully on

  niknax 18:00 02 Aug 2003

yes thats been checked

  woodchip 18:09 02 Aug 2003

You did not slip by any chance with the screwdriver

  Kitz E Kat 18:09 02 Aug 2003

I do hope you did not crack the chip when fitting the heatsink,easy to do, you should get a beep at least on start up.
No chip no beep!
BIOS might not 'like' the new fan, its a long shot but i would replace the sink and fan with the old unit and try that.
Good Luck
Kitz E

  Jean-Luc Picard 18:09 02 Aug 2003

Remove your processor, check all the pins are in place and undamaged reseat and attempt start up again if everything appears in order. If you have more than one memory chip try just running one chip on its own. Did you remove any protective film from the heatsink interface with the processor?

  woodchip 18:10 02 Aug 2003

You could lift the CPU leaver press the CPU down then drop the leaver

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Galaxy Note 8 vs iPhone X

Awful clip art from 1994 is being tweeted every hour by a bot

iPhone X vs Samsung Galaxy Note 8

Les meilleurs navigateurs internet 2017