PC states incorrect processor speed???

  DW9047 21:55 09 Jul 2003
Locked

A pc that I have just built is stating the wrong speed. The processor is an AMD Athlon 1.33( I have taken apart and double checked the actual processor). The PC recognises it as an AMD 1000ghz. Why is this? Am I losing processor speed? Do I have to change any settings?
The system is ECS K7S6A Mainboard, AMD Athlon 1.333ghz 266Mhz FSB, 256 Mb PC2700 DDR PC333 Ram, Windows XP Home.

Any advice would be grateful.
Thanks

  woodchip 22:08 09 Jul 2003

How old is this CPU AMD use different numbering to what you have shown not in ghz. what is the processor like 1600xp or some such

  Steve Moran 22:12 09 Jul 2003

It's likely that your bios settings are wrong. If you check your CPU PnP setup the CPU speed should be set to 133/133 not 100/100.

  DW9047 22:36 09 Jul 2003

Thanks both,

Steve I checked out the settings and they were set as default, I changed them to 133/33 and it is now reading correct 1333Ghz.

Thanks
Again
Dave

  rubella 22:39 09 Jul 2003

i think woodchip is on the right track. i don't remember the speed an athlon 1.33 is meant to run at, but to get a gist from some of the others:
CPU Name Actual Clock Speed
Athlon XP 2600+ 2.13GHz
Athlon XP 2400+ 2.00GHz
Athlon XP 2200+ 1.80GHz
Athlon XP 2100+ 1.73GHz
Athlon XP 2000+ 1.67GHz
Athlon XP 1900+ 1.60GHz
Athlon XP 1800+ 1.53GHz
Athlon XP 1700+ 1.47GHz
Athlon XP 1600+ 1.40GHz
Athlon XP 1500+ 1.33GHz


eyes down for some propaganda: click here

  rubella 22:40 09 Jul 2003

i wish i was quicker. doh

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

WPA2 hack: How secure is your Wi-Fi?

Microsoft Surface Book 2 hands-on review – bigger and 5x faster

Best kids apps for iPhone & iPad

Que faire si son iPhone ou iPad est tombé dans de l'eau ?