PC slow after SP2 upgrade from XP home.

  welogreen 22:10 19 Apr 2007
Locked

Hello, I have installed XP home on a HP
ZE4258 laptop with 120GB hardrive and 192MB mem.
After the SP2 upgrade the system was incredibly slow and the ethernet connection was not working, so i repaired the installatio and went back to SP1.
Now when the laptop is turned on, before Windows login screen, it stays idle for 1 min!
What do i need to do to reset the boot process to normal?
Thank you.

  birdface 00:00 20 Apr 2007

Mine does that,But I think its on its way out,Maybe a bit longer,

  ashdav 00:44 20 Apr 2007

you don't have enough memory.
you need at least 512Mb to run XP properly.

  welogreen 13:09 20 Apr 2007

What do i need to do to fix the problem once more memory will be installed?

  ashdav 01:14 21 Apr 2007

should sort itself out.
come back after installing the extra RAM if you still have problems.
the ethernet drivers will be on the driver cd for your computer.Just reload them.

  Jack Hackett 13:58 21 Apr 2007

Somethings you could also do:

Definitely add more RAM!

Make yourself a new XP CD with SP2 integrated into it. So next time you have to do a reinstall It will be XPSP2 from the off. click here
Do the same when SP3 comes out


Always defrag after applying updates and service packs.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

OnePlus 5 review

Alice Saey's mesmerising animation for Dutch singer Mark Lotterman

iPad Pro 10.5in (2017) review

Comment booster votre iPhone ?