No sound on Windows 7

  gaynes1cove 16:47 03 Apr 2011
Locked

On Windows 7 I am using Creative Soundblaster SB5.1VX and everything seems to be loaded OK.
On the Control Panel: Sound under sounds I have ticked it to play Windows Startup sound. Underneath it shows (None) (greyed out) I am unable to change this. I cannot test it and I do not get any sound. I have tried the sound connections on the Foxconn Motherboard as the default device and I cannot get a peep out of this. How do I enable the sounds to be changed to any of the other sound schemes, when it is greyed out?

  birdface 16:50 03 Apr 2011

Try services and scroll down to windows audio and make sure it is set to automatic.

  gaynes1cove 20:16 03 Apr 2011

I checked that and it is set to automatic
Thanks anyway.

  northumbria61 22:52 03 Apr 2011

Device Manager showing any problems - ie: yellow exclamation mark next to your sound car?

  northumbria61 22:53 03 Apr 2011

sound car? = sound card?

  gaynes1cove 08:44 04 Apr 2011

I checked Device Manager and no problems shown. Still no sound.

  gaynes1cove 08:52 04 Apr 2011

The Problem was faulty Speakers

  birdface 08:54 04 Apr 2011

Maybe go back into Device manager and roll back the Audio driver and see if that works.
or maybe delete it and hope that Microsoft will update it for you on a reboot.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

OnePlus 5 review

Alice Saey's mesmerising animation for Dutch singer Mark Lotterman

iPad Pro 10.5in (2017) review

Comment booster votre iPhone ?