New Memory.. Old Board

  dumb_haddock 10:05 01 Feb 2008
Locked

I have an AsRock K8NF4G-SATA2 M/B. I have some 800MHz memory left over from another computer, but the board only claims to support 400MHz.

Will the memory work on my board at 400MHz speed, or must i get an 800Mhz board?

Thanks in advance
Dumb_Haddock

  Gongoozler 10:16 01 Feb 2008

Each memory slot can hold DDR PC3200,DDR PC2700,DDR PC4000 with a maximum of 1GB per slot. click here

  dumb_haddock 10:28 01 Feb 2008

Sorry, bit of a novice to tech terms, how do PC3200, 2700 and 4000 translate into the actual MHz speeds?

Thanks for your help

  Fruit Bat /\0/\ 11:23 01 Feb 2008

3200Mhz, 2700Mhz, 4000Mhz,

Theoretically faster memory will revert to the slowest speed, but it is unlikely your board will even recognise the 800MHz memory.

  Gongoozler 11:44 01 Feb 2008

Is your 800MHz the same dimensions as the 400MHz. There have been several types of memory over the years and besides the speed most of them are totally different formats. Fortunately the connector polarisation prevents catastrophic errors. Can you tell us what the other computer - or even better what the motherboard is, then I might be able to identify the memory type.

  Gongoozler 11:51 01 Feb 2008

This might prove informative

click here

click here

  paul€ 12:06 01 Feb 2008

What are all the code numbers on the 800Mhz memory?

  dumb_haddock 16:46 01 Feb 2008

i bought the memory only abt. a month ago and this is the link click here

  Gongoozler 16:59 01 Feb 2008

Your 800M memory is DDR2 240-pin, whereas the motherboard takes DDR 184-pin modules, so they have different connectors. The 800M memory won't fit the motherboard socket.

  dumb_haddock 17:05 01 Feb 2008

thanks. i think i may upgrade my board instead.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Fujitsu Lifebook P727 laptop review

Lightwell software lets you create mobile apps without using code

Best value Mac: Which is the best £1249 Mac to buy

Comment désactiver les programmes qui s'exécutent au démarrage de Windows 10 ?