New build query

  Bubo 21:29 11 Jul 2003
Locked

I am a relative newcomer to this field so please bear with me if I get the terminology wrong.

I have just finished putting together a system from a variety of old and new bits. I previously formatted the disc to NTFS as I intend to load XP Home on it and have fitted brand new CD-Rom and floppy drives for which I have the driver discs. My problem seems to be that the CD-ROM is not working because the driver is not loaded and therfore I cannot proceed to load XP. I do not have a boot disc and am not sure if this would help. Is there anyway around this, probably, very simple problem?

  Quiller. 21:35 11 Jul 2003

If you enter the bios, pick cdrom as first boot in advanced cmos settings. Save settings and exit.

When you boot with the X\P disk in, it will start the programme.

  sil_ver 21:36 11 Jul 2003

Have you set BIOS to first boot from CD?

  Bubo 21:55 11 Jul 2003

I had the BIOS set to boot from the CD, however I cannot get any output at all from the CD unit. It will not even eject. I have checked the power supply cable and it appears to be letting power through. The floppy is working okay.

  Ironman556 22:12 11 Jul 2003

How do you know the power's working? If the cable is working you may have a problem with the power on the actual drive. Do you have another drive you can try?

If you can "borrow" an internet connection go to click here and find the boot disk modified for XP, booting with that should load some CD-ROM drivers and enable the CD-ROM.

  Quiller. 22:38 11 Jul 2003

Have you got the power connector the right way round. Red wires of power connector facing the red wire of the IDE ribbon.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

OnePlus 5T review: Hands-on

See the Best Button Badge Designs of 2017

iPhone X review

Black Friday 2017 : date, sites participants & bonnes affaires