Netgear DG814

  Smegs 16:00 22 Mar 2006
Locked

Hello All.

I have just got a New Netgear Modem/Router(4 port).

I have followed the installation to the letter. Everything works on the Router, ie: all lights that should light up do.

But when I try to goto the set-up page address click here, all I get is "Contact Administrator for settings", I am the "Administrator". The TCP/IP is set to "Obtain an IP adress automatically, as with the DNS settings".

When I switch the DG814 on, on look into My Network, it saying "Obtaining IP adress". Then says "Connected".

The Modem/Router is plugged into a Broadcom 440x10/100 Intergrated Controller and is flickering like it's connected to the internet. But when I try to connect, all I get is Page not Available. Also, my Pc is not picking up the DG814.

Running Xp home sp2.

There is NO driver's for this Router.

Has anyone had problems, if so, how have you sorted it??

Thank you.

  rsinbad 18:49 22 Mar 2006

did you type in admin for user name and password for the password?

  Smegs 18:54 22 Mar 2006

Hello Rsinbad,

I can't get that far.

I can't get to the IP address 192.168.0.1 to enter the Password and User name.

Thank you.

  rsinbad 19:12 22 Mar 2006

by entering click here into internet explorer you should get your router login, enter admin and password should allow you to configure your router

  Smegs 19:14 22 Mar 2006

Thanks for that.

All I get is "The page cannot be displayed".

  rsinbad 19:25 22 Mar 2006

mine is the Netgear DG834g have you followed the instructions on the setup disc some info here may help click here

  Smegs 19:27 22 Mar 2006

Been there and tried.

Have you got any drivers with you Modem??

My PC isn't even picking the DG814 up.

  Smegs 19:33 22 Mar 2006

When I goto IP192.168.0.1, I sometimes get


System Authentication Failed.


Please contact your system administrator for the correct information

  rsinbad 19:37 22 Mar 2006

no no drivers for netgear nor is it seen on computers device manager. How have you set it up ?

  rsinbad 19:48 22 Mar 2006

are you entering http:// then 192.168.0.1?

  Smegs 19:49 22 Mar 2006

I'm entering it like click here

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Alienware 17 R4 2017 review

Interview: Camille Walala on her giant 3D installation inspired by childhood funfair visits

Best iPad buying guide 2017

Où regarder le British Open 2017 ?