Laptop suddenly really slow, even in safe mode?

  buel 19:18 16 Sep 2013
Locked

Hi, My Vista laptop became unresponsive today when I opened the lid when coming home from work. I restarted it but when I got to the desktop and clicked on an icon, I got the egg timer until I restarted again(it was even slow in the log in screen).

Even in safe mode when I try to right click on Malwarebytes I get the egg timer until I have to restart. / Please can I ask for some advice on what to do, please

  buel 20:11 16 Sep 2013

Strangely, after restarting over 10 times, it has now started in 'normal' mode just fine BUT has no volume and no connectivity icons in the bottom right hand corner. Incidentally, I did experience lots of problems connecting to my wireless shortly before the problems started.

I am now able to run an updated Avast scan....

  buel 21:05 16 Sep 2013

Confirmed: The icons on the Notification Area-System Icons has Volume, Network and Power icons greyed out/unable to tick them?

  Fruit Bat /\0/\ 21:11 16 Sep 2013

run sfc /scannow

to repair any corrupt files

plus scan for malware and viruses

  Woolwell 21:26 16 Sep 2013

Battery status? Power settings?

  buel 22:46 16 Sep 2013

Hi, I ran sfc /scannow and missed the conclusion but the window is not up now so is no news good news?

  Fruit Bat /\0/\ 23:20 16 Sep 2013

Yes probably a corrupt file but scan for malware and virus as well just to be sure its not been corrupted by something nasty.

  buel 18:20 19 Sep 2013

Hi again,

Ok, Malwarebytes found something but Avast has not. However, I STILL do not have the wireless icon or volume and even when i type 'volume' in to Search, it still wont show. Please can I ask what more I can do?

  buel 18:21 19 Sep 2013

PS- Woolwell, nope, no battery status or Power settings either.

  Fruit Bat /\0/\ 21:47 19 Sep 2013

Looks like you may be missing drivers and or services

Check for missing wireless card driver, ACI compliant battery, in device manager.

Use black viper web site to check you have the correct services enabled.

  woodchip 11:30 20 Sep 2013

Start in Safe Mode then run Restore to a old Date

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

OnePlus 5 review

Alice Saey's mesmerising animation for Dutch singer Mark Lotterman

iPad Pro 10.5in (2017) review

Comment booster votre iPhone ?