keyboard failed to initialise

  nhojnhoj35 12:54 27 Jun 2005
Locked

Hi, I have a problem on a laptop.
i uninstalled and reinstalled the keyboard for various reasons but now everytime i reboot i get an error message `keyboard failed to initialise`. the keyboard actually is working ok but the start up hangs for about 2 minutes.

its a sony laptop running win 2000.
thanks

ps. i added a response to an old similar thread but just noticed that this thread is closed so i have reposted this in this
new thread

  Ironman556 14:05 27 Jun 2005

Have you tried the sony site? Have a look through their FAQ's it might be a known problem. There might also be some software from sony if your keyboard has any special functions. Have you tried removing it and reinstalling again?

  nhojnhoj35 15:28 27 Jun 2005

i tried uninstalling and reinstalling again. no joy.
ill try the sony site. thanks

  nhojnhoj35 23:26 27 Jun 2005

no help on the sony site. still a problem

ive given a works laptop a total spring clean. it was riddled with viruses, errors, spyware, old programs, running errors, etc, etc. this is the LAST fault on it.
PLEASE could someone help me reach mission accomplished.
Thanks

  DieSse 23:32 27 Jun 2005

This is normally a POST message from the power on tests, not a software issue. So have a look at the BIOS settings first, to see what the keyboard entry is set to.

  nhojnhoj35 23:40 27 Jun 2005

but how do i do that?

  DieSse 23:44 27 Jun 2005

Look in the Sony manual to see how to get into the BIOS during the power on tests.

On standard PCs the normal way is to hit the Del key - on a Sony it may be that or it may be different. Perhaps a Sony user may know?

  dan11 23:49 27 Jun 2005

Try F2 or the F3 key to enter the bios.

  nhojnhoj35 08:16 28 Jun 2005

Hi. I looked in the BIOS under `POWER` settings.
I can't see any reference to anything that might be useful.
All I can see is the following

OS Control:YES
CPU Speed:AUTO
Resume on time:OFF (doesnt look at all relevant)
Resume time:00:00:00

Could someone point me in a direction please.
This only started after the driver was deleted and reinstalled.
Thank you

  nhojnhoj35 09:50 28 Jun 2005

one last bump....

could anyone PLEAAAAAAAASE help with this

  nhojnhoj35 09:51 28 Jun 2005

i reinstalled the default settings from the BIOS but it hasnt made a difference

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Galaxy Note 8 vs iPhone X

Graphic tees: 14 best websites to find your next T-shirt

How to update iOS on iPhone or iPad

Les meilleures applications pour enfants 2017