Integrated 5.1 sound !! why doesnt it work :)

  eg4am1 14:52 04 Apr 2006
Locked

hi
i recently bought Compaq Presario SR1639UK Desktop PC its got Integrated 5.1 sound card, and i have creative speaker which are 5.1 .. but i just cant make all of them work at a time only two speakers will work with the woofer !! even whe i go to the audio setup where it checks each speaker individually !! , it wont give any sound from the other three. Iam pretty sure it uses Realtek AC'97 soundcard !! any suggestion guys !!

  bjh 14:55 04 Apr 2006

Control Panel, Sounds & Audio Devices, Advanced button bottom right, set to 5.1 might help.

  Marsh Warden © ™ 14:56 04 Apr 2006

Control Panel\Sounds and Audio Devices\Speaker Setup\Advanced select your setup from the drop down box.

  Marsh Warden © ™ 14:57 04 Apr 2006

Apologies, typing at the same time.

  eg4am1 15:04 04 Apr 2006

i have done that already that stll no joy :(

  Marsh Warden © ™ 15:16 04 Apr 2006

Maybe a driver updateclick here

  Marsh Warden © ™ 15:23 04 Apr 2006

Or How to Configure 5.0 Speakers click here

  Marsh Warden © ™ 15:25 04 Apr 2006

Should be 5.1 not 5.0

  bjh 15:37 04 Apr 2006

Do a search on your computer for a program called AVrack or Rtlrack.

Does this bring up anything?

It's a configuration program that's on some AC97 audio machines. It may be a long shot...

  eg4am1 15:18 06 Apr 2006

all sorted

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Fujitsu Lifebook P727 laptop review

Microsoft Paint set to die after 32 years

Mac power user tips and hidden tricks

Comment désactiver la saisie intuitive et paramétrer votre clavier ?