installed XP Pro, internet slowed to a crawl

  hssutton 14:33 16 Jul 2003
Locked

Since I installed XP Pro the internet as slowed down so much, that it's a real pain to use. I have loaded the latest drivers for my LT Win modem. My connection speed remains the same @ 42.6 Kbph as when I used Win 98se. All advise welcome.

  jimv7 14:55 16 Jul 2003

Was it a clean install or an upgrade.

  hssutton 15:03 16 Jul 2003

Hi jimv7. clean install, but with upgrade Cd-rom

  King Diamond 15:13 16 Jul 2003

How much RAM do you have?
System Restore slow down pc performance as well.
Is the XP Firewall on or off?


As above...did you upgrade or do a full re-install?

Try uninstalling the modem, re-seat it in it's slot, reboot the pc and install the drivers were necessary...basically re-install it as if it's a new modem.

  barrie_g 17:25 16 Jul 2003

Not tried it myself but you could have a look at this click here

  hssutton 10:58 19 Jul 2003

Problem resolved. I downloaded a pay as you go ISP software and speeds returned to normal. On checking properties, under modems for this ISP I noticed that under 'Networking', 'Client For Microsoft Networks' was unchecked. This was selecked for my main ISP, on deselecting 'Client For Networking all was OK

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Fujitsu Lifebook P727 laptop review

Microsoft Paint set to die after 32 years

Mac power user tips and hidden tricks

Comment désactiver la saisie intuitive et paramétrer votre clavier ?