I.E Problem! Arghhhhh!!!

  Tookeant 18:26 30 Jan 2008
Locked

I'm posting here as a last resort before I reinstall Windows XP or set my machine on fire.

My virgin broadband connection is fine. I can open and use Mozilla Fire Fox but I can't get I.E to connect. Msn Messenger wont connect either and I can't play p.c games that need an internet connection.

I'm not running I.E in offline mode, I'm not using a proxy server, I've disabled my firewall, I've run registry repair programs, cleared history, I've tried various Winsock fixes.

I've also tried:

netsh int ip reset ip.txt

reinstalling the driver for the network card

checked that tcp/ip is enabled in the properties box you get when right clicking the connection in Network cconnections.

ipconfig /release & renew ?

I've also ran 'Diagnose Connection Problems ' inside I.E and reset I.E 7 settings from within the tools > options area.

Looks like the only thing left is to reinstall XP!

Can anybody help me at all?

  pac73 18:34 30 Jan 2008

Have you tried system restore?Or try to reinstall IE.

  Fingees 18:35 30 Jan 2008

If you uninstall IE7, It will revert to IE6.

It's worth trying, as IE7 does give trouble to some people.

Worth a try.

  rawprawn 18:36 30 Jan 2008

See if this helps click here

  Woolwell 18:53 30 Jan 2008

I take it that this is a new problem and that IE did work.
Have you installed anything new?
What anti-virus are you running and does it have a privacy setting?

  heepster 19:01 30 Jan 2008

I have to agree with Fingees. I too had this problem and couldnt correct it. A rollback to IE6 worked for me.

  Tookeant 19:16 30 Jan 2008

Thanks for the quick response all.

Well it looks like the best option is to uninstall i.e 7 and go back to 6.

One problem though. My add/remove programs is only displaying 4 out of say 40 programs. Strange. Guess I better go fix this problem first.

  Tookeant 20:32 30 Jan 2008

Ahhh, I now have i.e 6 installed and I still have the same problem.

  Woolwell 22:14 30 Jan 2008

Did you sort out your add/remove problem?
What anti-virus are you using?

  birdface 07:39 31 Jan 2008

A lot of folk having problems With some sites because their MTU is set wrong.Maybe someone will be able to advise you on this.This from a different problem.click here you have switched your Firewall off,Which Firewall do you use.

  kdt 07:56 31 Jan 2008

if there are corrupt files for ie or outlook express better to use sfc /scannow method which I did yesterday

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Best phone camera 2017

Stunning new film posters by Hattie Stewart, Joe Cruz & more

iPad Pro 10.5in (2017) review

28 astuces pour profiter au mieux de votre iPhone