External firewire HDD problems (not showing)

  Nuula 20:48 24 Apr 2010
Locked

(Running Vista 64bit, Both mine and my dads PC's are virtually identicle)
Right, i just got an older LACIE External Firewire HDD from my dad which hes been using on his current PC, and it works.
So i happily plugged it into my PC and... its a nono.
Now heres were it gets annoying for me. I had a look in device manager and the HDD shows as a 'SBP2 Compliant IEEE 1394 device', . And according to device manager its 'working properly'.
When i plugged it in first windows automatically installed dirvers for it, Problem perhaps?
I then went into the properties on my C drive and looked under the harware tab, and the HDD shows up there (Full name and connection type, Location is listed as LUN 0?) I went into the properties from here and Attempted to populate it to see if its reading properly. This is another Odd bit.
After populating the reults show as:
Disk 1
Type: Unknown
Status: Not Initialized
Partition Style: Not Appliciable
Capacity: 238475 MB
Unalocated Space: 0
Reserved space: 0
What...
Could it be that i need to format it some how, i cant seem to find were if this is so...
Any halp would be apreciated thanks!

Long winded first post is long winded...

  Fruit Bat /\0/\ 20:58 24 Apr 2010

1. is there any data on it or has your dad wiped it?

2. look under disk management and if no data on the drive your (or your dad need to keep) then initialise and format in disk management.

  Nuula 21:04 24 Apr 2010

Ahh cheers, Disk management helped. I got confused for a while beacuse i had been told it wasnt formatted, this totally threw me off, anyway its formatting as we speak :) Kudos to you.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Alienware 17 R4 2017 review

These brilliant Lego posters show just what children's imaginations are capable of

Mac power user tips and hidden tricks

Comment réinitialiser votre PC, ordinateur portable ou tablette Windows ?