Error beeps on "dead" computer

  Bald Eagle 16:47 03 Dec 2006
Locked

About 6 months ago my daughter who had my old computer running XP Pro (made locally for me) said that the modem had stopped working. She replaced it with a new one but couldn’t get it to work. Being a girl she bought a new computer! By the way, she was in England and I was in France. Today I retrieved it and joined everything up and got nothing but error beeps. These were:- 2 short beeps, 8 long beeps, 2 short and 1 long.

On Google I’ve found there are different beeps according to motherboard etc. There is no screen display on the monitor but if I disconnect the monitor I get “NO SIGNAL RECEIVED” on the screen, so that’s working.

She says everything was working except the modem when she stopped using it. I’ve opened it up and given all the boards a “waggle”?

All I can see on the motherboard is K7S5A.

Any thoughts or advice most welcome. Sorry but after the 4 years since it was made I can’t remember anything else about it’s make up and the maker has moved on!

  woodchip 16:50 03 Dec 2006

Ether Memory or Graphics Problem

  woodchip 16:50 03 Dec 2006

Try removing all cards except Graphics, to try the comp

  Fruit Bat /\0/\ 17:10 03 Dec 2006

K7S5A uses Award BIOS (have 6 nearly 7yr old pc using this board networked)

You have a memory problem

Remove the memory sticks and refit one at a time to see if it will boot.

  Bald Eagle 19:04 03 Dec 2006

Thanks, will have another go inside.I never touched the memory sticks, will have a go now.
Ray

  Bald Eagle 16:43 04 Dec 2006

Took memory out and replaced. Computer booted up, no problems!!! Many thanks.

Ray

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

The Evil Within 2 review-in-progress

InVision Studio takes on Adobe XD and Sketch

Camera tips to take better iPhone photos

Comment transformer un iPhone en borne Wi-Fi ?