Drives Not Detected

  Bearsden 20:10 17 Mar 2008
Locked

Good Evening.

I am not a techtype so forgive me if some of the following is superfluous.

System:
Targa Visionary
AMD Athlon 64, 2.2 GHZ
Motherboard; ASUS K8V-F,Rev 1004
Graphics: ATI Radeon X850XT (six mths old)
HDD: Hitachi 160 GB (6 mths old)
DVD ROM
DVD RW
Mon.: L.G. Flatron LG 1518.

Problem:
After POST the machine goes straight to message: 'Reboot and select proper boot device or insert boot media'. This message appeared after all attempts to boot.

Action:
Entered BIOS and found "Not detected" before each drive.
Removed Bios battery for about 20 minutes - no change.
Fitted new battery - no change
Corrected time and date but day of month kept reverting to "01".

Notes: HDD works in this machine.
PSU (300W) running cool
All fans working
No USB devices were connected
"Num Lock" was on all the time - I think!

  woodchip 20:14 17 Mar 2008

So what is wrong with the Lidl 3 year warranty

  woodchip 20:18 17 Mar 2008

PS to clear the BIOS you need to remove all power from the computer by pulling the Mains plug, then remove the CMOS battery then move the jumper near to battery to clear position, after puting jumper back and battery correct way round and try powering up

  Bearsden 20:23 17 Mar 2008

Woodchip
Its almost four yrs old.
tks ur advice. Will post Later

  woodchip 20:24 17 Mar 2008

It may also be that sata drivers have been corrupted or drive as done a bunk

  Bearsden 20:32 17 Mar 2008

Woodchip
No change

  Bearsden 20:34 17 Mar 2008

I mentioned that the drive works in this machine

  woodchip 20:37 17 Mar 2008

Then all you may need is a new Data Cable for the Drive, or the Motherboard sockets Bus may be dud

  Bearsden 21:12 17 Mar 2008

woodchip
Used the same data cable to test drive in this machine.
I have to go now. Thank you for your help. I will look again in the mng.
GN

  Bearsden 14:56 18 Mar 2008

Unplugged and re-plugged motherboard power leads.
Drives now appear in the BIOS.
Machine now goes from first screen of POST to blank
screen with cursor.
Any ideas please?

  Fruit Bat /\0/\ 16:58 18 Mar 2008

Do you have a copy of windows on the hard drive?

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

The Evil Within 2 review-in-progress

InVision Studio takes on Adobe XD and Sketch

Camera tips to take better iPhone photos

Comment transformer un iPhone en borne Wi-Fi ?