dispaly problem

  Modac 14:59 25 Feb 2003
Locked

Please can anyone help? I have a desktop running on windows home edition, upgraded it to pro edition, but had difficulty installing the vga card geforce4 mx440, so it only reflected 32 and 16bit. Somewhere along the line I fiddled with the display setting and clicked on something like ..on demand in the advanced setting, since rebooting, the system only shows up to starting windows xp, but doesn't get to the user account page, the display just remains blank. What can be done to correct this, hope it's not a serious problem. system is amd xp2200, 512mb ram

  pcnewbie 15:40 25 Feb 2003

Im not very experienced, (name says that), but..... If the display is switching off just past the logo start up screen, then i think that the driver isn't installed properly. i had this once and used the TV out as a way of seeing the account page thus allowing you to make alterations. On mine, when the display went off it read "video output out of range" and the TV out is then enabled. I had a video lead that connects at the back and connects to my TV. Try it. Hope it works.

Cheers

  sizzler 15:49 25 Feb 2003

you must have changed the display settings beyond the monitors caperbilities try starting in safe mode press f8 at the post and set the display to 16 bit 480 by 680 and restart dont forget to apply the settings this should sort it out then you can check the driver is properley installed

  Modac 16:03 25 Feb 2003

thanks sizzler, but what do you mean by "at post" cos all I come across at the after pressing f8 still referred me to the OS which is xp, even the enable vga mode didn't help.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Alienware 17 R4 2017 review

These brilliant Lego posters show just what children's imaginations are capable of

Mac power user tips and hidden tricks

Comment réinitialiser votre PC, ordinateur portable ou tablette Windows ?