desperate please help

  polish 19:21 16 Jan 2005
Locked

a week ago had to change my hdd no problem reloaded eveything ok the next day sound card whistling in the end changed the card to a philips ultimate edge this cured that problem but now its crackly or goes into distorted slow motion have tried uninstalling etc different pci slot different ram and psu on board sound the same any advice please
was wondering if mobo faulty

  Diodorus Siculus 19:45 16 Jan 2005

Do you have onboard sound (if any) disabled?

HAve you got latest mobo drivers?

Do you feel up to a clean install of XP? That might be a way of eliminating problems.

  polish 19:52 16 Jan 2005

i did a clean install a week ago with new hdd

  Diodorus Siculus 20:03 16 Jan 2005

What about a clean install with onboard sound disabled; then install the card and then install the drivers for it?

  bremner 20:04 16 Jan 2005

As Diodorus Siculus says if you haven't disabled the on board sound in the BIOS this will conflict with the installed Sound Card.

Also have you installed the latest drivers for the card.

  polish 20:09 16 Jan 2005

the onboard sound is disabled and the latest drivers installed another clean install will be tried before spending any money

  Diodorus Siculus 20:49 16 Jan 2005

Have you done a google search for any known issues with your sound drivers and your OS?

  gudgulf 21:19 16 Jan 2005

Make sure DMA is enabled on the new drive, click here for instructions.

  polish 21:33 16 Jan 2005

already done

  gudgulf 21:46 16 Jan 2005

Have you updated DirectX? Try running dxdiag and check for any problems in there.

  polish 21:48 16 Jan 2005

done that no problems

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

WPA2 hack: How secure is your Wi-Fi?

Microsoft Surface Book 2 hands-on review – bigger and 5x faster

Best kids apps for iPhone & iPad

Que faire si son iPhone ou iPad est tombé dans de l'eau ?