Dead computer:(

  Quickbeam 19:23 30 Jan 2009
Locked

I've just had to switch to an old backup laptop as my main desktop won't boot up.

I get the message 'primary slave hard drive error F1'.
I'm thinking... I don't know what's up with it!
Any ideas please.

  Graham. 19:27 30 Jan 2009

Sounds like the slave drive has failed or lost power. Try disconnecting it.

  MAT ALAN 19:29 30 Jan 2009

That would suggest you have both drives on the same cable so it may be the cable at fault, be a good place to start...

  Quickbeam 19:29 30 Jan 2009

I'll try that Graham, the tool kits out now.

  Quickbeam 19:36 30 Jan 2009

It is MAT ALAN, I'll try a different one. I've delegated the manual work to my nephew so I can catch Brumas's puzzle... I might get it this week:)

  MAT ALAN 19:42 30 Jan 2009

so I can catch Brumas's puzzle... I might get it this week:)

I came close ONCE!!! LOL have to say tho its a superb aside to this forum and long may it continue...

  Quickbeam 20:30 30 Jan 2009

still unable to boot, screen says,
'reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key'.

I can't boot with either the windows disk or symantic recovery disk... do you think an HD has died? There are two HDs in it.

  VOT Productions 20:31 30 Jan 2009

It's a BIOS problem.

Check your motherboard's manual how get to Primary slave options

  Quickbeam 20:36 30 Jan 2009

will do,

  Quickbeam 21:02 30 Jan 2009

Entered the BIOS, but no primary or secondary, master or slave IDE drives are detected...?

  Quickbeam 21:03 30 Jan 2009

Motherboard failure...?

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Fujitsu Lifebook P727 laptop review

Microsoft Paint set to die after 32 years

Mac power user tips and hidden tricks

Comment désactiver la saisie intuitive et paramétrer votre clavier ?