CPU Underperforming

  shiv 20:38 26 Apr 2004
Locked

Hi,
I think there is something wrong with my system i upgraded it around Christmas 2003 with a new motherboard 512Mb ram and a AMD Athalon XP 3000+
it only runs at ~1.3Ghz this seems a bit slow to me.
An advise would help however i don't really wan't to overclock my system.

Thanks

Shiv

  Diodorus Siculus 21:50 26 Apr 2004

Sounds like the multiplier is set wrong... this will serve as a bump for those with more knowledge about such things than me.

  tony1160 22:04 26 Apr 2004

its a little swith or jumper on your mainboard that changes your fsb from default 100fsb to auto detect for those nice athlons...wat board is it

  El Cavaliero! 22:15 26 Apr 2004

Hi Shiv

I had this problem a few weeks ago. Got out motherboard manual, changed jumper setting on motherboard and hey presto. This is your best bet.

  Totally-braindead 22:17 26 Apr 2004

Post the make and model of your motherboard

  shiv 18:55 27 Apr 2004

The name of the motherboard is
KT4AV MS-6712 ATX Mainboard
Version 1.3

Thanks for the help

  Rayuk 19:04 27 Apr 2004

Looks as if your fsb needs altering to 166[333]

  Rayuk 19:11 27 Apr 2004

Enter bios and go to
Frequency/Voltage Control
change cpu fsb clock to 166

  tony1160 19:53 27 Apr 2004

shiv- there should be a green/black jumper pin near the cpu socket. it will have 1 pin showing and the other 2 cover by the jumper pin, remove and place onto pins 2-3 leavind pin 1visible

  shiv 21:04 27 Apr 2004

Thanks for all the help i will try what you have suggested and tell u if it works

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

WPA2 hack: How secure is your Wi-Fi?

Microsoft Surface Book 2 hands-on review – bigger and 5x faster

Best kids apps for iPhone & iPad

Que faire si son iPhone ou iPad est tombé dans de l'eau ?