CPU 100% System Idle Process Windows ME

  Laser157 13:12 23 Mar 2007
Locked

I have a second computer running Windows ME, and I have been tweaking it up with a few second hand parts. As a result I have taken a bit more interest in how it's working.

Speedfan and MBM both report 100% CPU usage continuously, although the machine works fine and is not sluggish at all.

Not having Task Manger in ME I downloaded Process Explorer which show System Idle Process running and reflecting all the CPU capacity not used by other processes. It also show actual CPU usage correctly.

What I don't understand is that all the stuff I read having Googled the issue says only NT versions of Windows have this process. Is that true?

Does anyone with ME have this process running too?

  Laser157 08:17 24 Mar 2007

Bump

  Greengage 09:51 24 Mar 2007

I am running XP Home and have Process Explorer installed - it shows 92/94 System Idle Process all the time.

  Laser157 23:29 24 Mar 2007

Thanks Greengage. I was aware of this process on recent versions of Windows - basically those based on the NT filing system. In fact my main computer with XP does exactly as you say. However it doesn't lead certain software to report the CPU usage as 100% which is what is happening on my ME machine. I can find no references to ME having this process so I am concerned I may have a bug in the system, even though two virus checkers, plus Spybot and Adaware, don't find anything.

Does anyone else with Windows ME have this process running? Incidentally Process Explorer is a free download and very useful on pre XP Windows.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Alienware 17 R4 2017 review

Interview: Camille Walala on her giant 3D installation inspired by childhood funfair visits

Best iPad buying guide 2017

Où regarder le British Open 2017 ?