Broadcom 440x 10/100 causes long boot delay in XP

  coolteach 20:04 09 Mar 2009
Locked

Hi there,

When I'm booting connected to a wired network, my Latitude D520 (XP SP3) with the above network adaptor takes around 40 seconds to display the taskbar and desktop icons after the desktop picture appears. This doesn't happen when the network lead is unplugged or when I'm connected to a wireless network. When unconnected or wireless, the taskbar and icons take 2-3 seconds to begin appearing. Any thoughts on what might be causing the delay when I'm hooked up to a wired network? Any ideas gratefully received! Broadcom driver is 4.60.0.0 21/11/2006

  coolteach 07:12 12 Mar 2009

Bump - sorry!

  ambra4 08:58 12 Mar 2009

“Any ideas gratefully received! Broadcom driver is 4.60.0.0 21/11/2006”

You sure that you are using the correct driver as the only driver listed at the Dell US & UK site

is the Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller

Release Date: 30/04/2006

Version: V4.37D, A14

click here=

  coolteach 10:22 12 Mar 2009

Thanks - I'll give it a go. The current driver on the machine was on when it was imaged (it's a work one) so I'll give the older one a go. Given I have had previous issues with newer drivers for networking components it's worth a try. Thanks.

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Galaxy Note 8 vs iPhone X

Awful clip art from 1994 is being tweeted every hour by a bot

How to update iOS on iPhone or iPad

Les meilleures applications pour enfants 2017