Booting up problem

  Ritchbee 19:53 13 Jan 2007
Locked

On booting up I've started getting the following error messsage coming up.


CMOS Checksum Error - Defaults loaded

Could someone let me me know what the problem is.

I can press F1 and continue as normal.

I have recently put in a new PSU unit/Graphics card could that be causing it ?.

  Diodorus Siculus 20:00 13 Jan 2007

Sounds like a dead mobo battery

click here

  woodchip 20:24 13 Jan 2007

As above new motherboard battery needed

  Ritchbee 20:27 13 Jan 2007

Is there any test you can do to confirm it ?.

Thanks for the advice

Cheers

  woodchip 20:30 13 Jan 2007

Not realy as the battery will be about 3.3 volts aprox and if you test with a meter it only needs to be down to about 3.1 and you will have probs

  terryf 20:36 13 Jan 2007

click here for much less expensive batteries once you know what type you need

  Ritchbee 13:24 29 Jan 2007

Since putting a new battery in I have been getting the following intermitent message.

BIOS Checksum error

When I re-boot the PC (sometimes twice) I anm getting a screen up which I xcan only decribe what looks like the motherboard set up screen ?.

After a few seconds the PC will go on and boot up as normal but quickly skips past the screen I'm used to seeing that shows Memory, devices etc before going on to boot up in the normal way.

Any clues as to what might be happening ?.

Any ideas on how to solve it ?.

Cheers
Brian

  Ritchbee 20:55 29 Jan 2007

Just bumping this up again.

cheers

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Xiaomi Mi Mix 2 review

See mcbess's iconic style animated for Mercedes-Benz

iPhone X news: Release date, price, new features & specs

Black Friday 2017 : date, sites participants & bonnes affaires