ATA won't boot without IDE

  Big cog 18:41 02 Apr 2007
Locked

I have recently installed two serial ATA drives one as the boot drive and the other for backups.i want to use my old IDE drive on another computer but when I disconnect it
The machine won’t boot I get a message saying sum thing is sassing .should I set the IDE drive to non in bios.

  Fruit Bat /\0/\ 18:52 02 Apr 2007

Try disabling the IDE drive in BIOS.

  WaTcHiNg 22:45 02 Apr 2007

Try reading this thread - it'll probablly explain what's going wrong
click here

  woodchip 22:51 02 Apr 2007

When you connect a Drive and create partitions, the Master boot record is changed. You cannot see this on the drive, It's the first bits on the drive. And you need software and the know how to edit it. In other words it's the MBR of the drives

  Big cog 18:23 03 Apr 2007

If I reinstalled the OS on my ATA drive with the IDE drive not connected would this have the desired affect?

  Big cog 15:51 06 Apr 2007

As every one gon on holyday!

  Joe R 15:55 06 Apr 2007

Big cog,

yes you will have to install the O'S on your sata drive.

  Big cog 23:26 06 Apr 2007

Thought as mutch rockon joeR

  woodchip 23:28 06 Apr 2007

Do a Repair with the XP CD. boot with it in the comp

  Big cog 20:15 29 Jul 2007

Woodchip
what do you mean by comp

  Boris {B<) 22:34 29 Jul 2007

comp = computer

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Xiaomi Mi Mix 2 review

See mcbess's iconic style animated for Mercedes-Benz

iPhone X news: Release date, price, new features & specs

Black Friday 2017 : date, sites participants & bonnes affaires