ASUS motherboard

  WILJO 15:48 23 Mar 2013
Locked

I have just installed an Asus M5A 78L-M motherboard and cannot get any audio output. I've reinstalled the VIA HD drivers to no avail. any help appreciated

  Chronos the 2nd 16:32 23 Mar 2013

Did you use the disk that came with the mobo to install all the chipset drivers?

Does the small icon (speaker) show in the lower right hand corner of your monitor?

  WILJO 16:37 23 Mar 2013

Yes to both

  Chronos the 2nd 16:46 23 Mar 2013

Well that was helpful, can you perhaps elaborate. Particularly with the speaker icon have you tried the various options in there? That your speakers are selected, that you have not inadvertently muted them. What else have you tried?

  Ian in Northampton 16:48 23 Mar 2013

Way back when, for reasons I never understood, audio relied on the modem - yes, modem - drivers to be installed...

  WILJO 17:41 25 Mar 2013

Sorry for the delay replying. I am running Win 7 64bit. I have used the VIA HD audio deck to check the settings and all appears to be ok. I tried uninstalling and reinstalling the audio drivers from the mobo installation disk again, but no luck. I have a CiT vantage midi mesh case with hd audio. Is it likely I may have to use a sound card?

  daxian 17:48 25 Mar 2013

check bios ...is onboard sound enabled ????

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Best phone camera 2017

Stunning new film posters by Hattie Stewart, Joe Cruz & more

iPad Pro 10.5in (2017) review

28 astuces pour profiter au mieux de votre iPhone