anyone else having trouble updating there posts?

  dirt 18:00 01 Sep 2006
Locked

i have a post running in the network forum about a wireless problem
i am currently trying to update this post but it takes forever then sends me to the big white page...........you know the one..........page cannot be displayed etc.
internet is working fine so is the rest of pc advisor site..........is the site just busy or something?

help

cheers

dirt

  dirt 18:02 01 Sep 2006

oddly enough i have just posted this but can't update the other post
what is going on??
help please

  dirt 19:07 01 Sep 2006

i have decided at this point to post my thread here so it can be read until this updating post issue is resolved so here goes.
i will copy and paste all the parts of my post in here so it is uptodate.

  dirt 19:07 01 Sep 2006

dirt
Thu, 31/08/06@20:16

the kids pc downstairs is hooked up using a 802.11g wireless lan mini usb adapter which then connects to a wireless-g adsl router upstairs.
the kids pc is win me.
the installed software (zydas ieee 802.11g) works fine and the correct lights are lit on both the adapter and the router.
however the pc won't connect to the internet.
ie just keeps flickering as if trying to connect but it can't and eventually gives up.
the router is dhcp enabled.
i don't get why they are connected but the pc can't use the internet.

i have tesco broadband adsl

help!!
any ideas?

cheers

dirt

  dirt 19:08 01 Sep 2006

Devil Fish
Thu, 31/08/06@22:03

the computer that wont connect

1 does it have a firewall running

2 go to control panel network connection right click connection then click status then support

is it giving you an ip address subnet mask and
default gateway

should look something like this


Address type assigned by DHCP

IP Address 192.168.1.100

sub Net mask 255.255.255.0

Default Gateway 192.168.1.1

your ip's may be different

  dirt 19:09 01 Sep 2006

the pc doesn't have a firewall..not that i'm aware of. it did have some security software on ther but i got rid cause the kids mess it up all the time!
can't do step 2 like that...this is win me.
the network icon in control panel gives me network settings.
one is tcp/ip zydas usb. the other tcp/ip is for the other onboard network adaptor which i have now disabled just incase but it's made no difference.
if i type winipcfg in command prompt i get this:

ip address 169.254.126.207
subnet mask 255.255.0.0

no default gateway

  dirt 19:13 01 Sep 2006

ok figured something out.
i think i'm a tad daft
i think i tried to post too much info
even though it's 4500 characters max i guess that includes empty spaces too.
not just what you type
anyway have continued to post on origional thread now
sorry for wasting anyone's time
not that i got a reply
lol

cheers

dirt

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

The Evil Within 2 review-in-progress

InVision Studio takes on Adobe XD and Sketch

iPhone X news: Release date, price, new features & specs

Comment transformer un iPhone en borne Wi-Fi ?