Annoying problem

  stuh90 14:20 21 Aug 2008
Locked

Hey guys,

Basically heres my problem,

I have a new laptop and its able to connect wirelessly to my network successfully, and browse with no problems, however:

-When the laptop is on, I am unable to browse(or connect to) anything on my main PC, which is connected by ethernet cable straight to my router.

-Once somebody has been on the laptop but turns it off (or just disconnects from the internet), the problem still does not resolve until I have restarted the router.

Since I'm a student, several people may need to browse the internet at once in my house, and as you can understand It's very frustrating for me to not be able to go on the internet when somebody is on the laptop.


The Router I have is a ZyXEL Prestige P-660-HW

I would really appreciate your help,
thanks.

  ambra4 17:36 21 Aug 2008

Try these setting on the ZyXEL Prestige P660HW ASDL 2+ Wireless Modem/Router

Connection Type = PPPoA

Encapsulation Method: VCMUX

VPI: 0

VCI: 38

Authentication: Auto

Keep Alive: On

User Idle Timeout: 4320

Change NAT Setting to Full Feature from SUA Only

Take a read on Page 10 in manual on NAT & Firewall

Select Enable SIP ALG

QoS: On

Firewall: On

Deselect Allow Asymmetrical Route in the Firewall section

User Name & Password that you presently use to access your ISP service

  Martin12 21:28 30 Aug 2008

Try downloading the Firmware update and it will sole the problem, it did for me!!!

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

The Evil Within 2 review-in-progress

Adobe shows still-in-development tools, including automatically colourising black-and-white photos

iPhone X news: Release date, price, new features & specs

Comment transformer un iPhone en borne Wi-Fi ?