2 Hard Drives are not found on start up

  exbrat67 21:28 17 Jul 2003
Locked

Running xp sr1.with 40 and 80 gig drives.
neither drive is recognised on start up so windows will not load.
Have checked,
1. Power supply to both drives is OK.
2. Changed IDE cable
3. Used drve manufacturers DOS diagnostic programme,no hard drives found.
4. Used XP repair option on system disk, no hard drives found.
5. CMOS does not show drives and auto function fails to find drives.
I suspect that the trouble is a faulty Motherboard - unless someone knows another reason

  DieSse 22:11 17 Jul 2003

Hav you tried them one at a time - one faulty one can kill detection of both sometimes.

  DieSse 22:12 17 Jul 2003

Hav they ever worked? It would be odd for both to have failed at the same time, so you are right to suspect the motherboard.

  woodchip 22:22 17 Jul 2003

Check cable is on the right way round red tracer next to power plug red wire, check jumpers are set to master and slave if on the same cable do not use cable select. Check bios do an auto detect in bios. Do Not set to auto

  exbrat67 23:39 26 Jul 2003

DieSse
Sorry for delay in reply due to computer down. Both drives working for months. One drive was faulty and as you suggested it killed detection of both drives. Sorted now, Thanks!

This thread is now locked and can not be replied to.

Elsewhere on IDG sites

Xiaomi Mi Mix 2 review

What went wrong at the Designs of the Year 2017

iPhone X news: Release date, price, new features & specs

Comment regarder des séries et talk-shows américains en France ?